Deschideti ochii

După ce nu am mai postat nimic timp de cinci luni, evoluția evenimentelor și greva foamei începută de Marius Stamate (detalii aici) mă obligă moral să mă scutur de dezgustul față de ce s-a întâmplat în ultimul timp și să mai scriu ceva.

Cu ceva timp în urmă mi-am schimbat fotografia de copertă pe Facebook, alegând drept imagine reprezentativă un graffitti de pe un perete pe care l-am fotografiat undeva într-un orășel din Portugalia. De fapt, forma exactă a textului este ”Living is easy with eyes closed” și este un vers din melodia Strawberry Fields a legendarilor The Beatles.

Mesajul este mai actual ca niciodată. Am văzut de ceva vreme, nu doar în aceste zile, de când a început protestul legitim al lui Marius, multe fațete ale aceleiași realități: indiferența, lipsa de empatie, refuzul de a percepe realitatea, izolarea cu capul în nisip, duplicitatea, răutatea, chiar grobianismul, și asta din partea unor persoane care cel puțin teoretic ar trebui să ne protejeze din management, administrație, justiție, poliție, sindicat (atenție, nu toate persoanele din aceste structuri, dar nu puține!).

De data aceasta însă, acest mod de acțiune poate avea ca rezultat direct afectarea gravă a sănătății unei persoane sau chiar pierderea vieții. Chiar nu vă pasă suficient cât să deschideți ochii?

 

Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see/It's getting hard to be someone but it all works out/It doesn't matter much to me

Viața este ușoară cu ochii închiși, neînțelegând tot ceea ce vezi/E greu să fii cineva, dar totul funcționează/Nu contează prea mult pentru mine